DBS – Opetuslapseusprosessin moottori

DBS_taka_kirjamerkki_vedos

Discovery Bible Study on tuon merkillisen kirjainyhdistelmän takana. Se on metodi, jonka avulla ihminen oppii tutkimaan Raamattua, tekemään löytöjä ja soveltamaan sitä omaan elämäänsä – ollen myös tilivelvollisia (me kaikki tarvitsemme tilivelvollisuutta, jotta voimme kasvaa Jeesuksen tuntemisessa, tämä on lähinnä realistinen tosiasia).

Eihän ihminen voi olla kuuliainen Jumalan Sanalle, ellei hän ymmärrä, mitä se tarkoittaa

Metodi, jolla tiettyä raamatunkohtaa tutkitaan ryhmässä johtaa siihen, että sen sisäistää/ymmärtää perinteisiä menetelmiä paremmin. Eihän ihminen voi olla kuuliainen Jumalan Sanalle, ellei hän ymmärrä, mitä se tarkoittaa juuri hänen elämässään ja siinä elämäntilanteessa! Jumalan ‘rakkauskieli’ meitä kohtaan on armo. Meidän ‘rakkauskielemme’ Jumalaa kohtaan ei tietenkään voi olla armo. Jeesuksen sanojen mukaan se on kuuliaisuus (Joh. 14). Sen tähden on tärkeä ymmärtää, mitä Raamatussa sanotaan sekä myös tehdä siitä sovellus omaan elämäämme. Tässä näen DBS:n suuren vahvuuden. Me olemme monesti niin laiskoja elämään Jumalan Sanan mukaan, ettei meitä lopulta edes kiinnosta sen tutkiminen – olemme niin mukavuudenhaluisia ja haluamme pitää kiinni itsekkäistä asenteistamme ja toimintamalleistamme – juuri niistä, jotka Jumalan Sana on tullut pistämään säpäleiksi (2. Kor. 10:4-5). Sitten meillä on vielä DBS:n mukanaan tuoma ryhmä, joka kyselee, miten menee ja on tukena, ennen kaikkea rukoustukena. Sitä meistä jokainen tarvii!

Vaikka Jumalan Sana ja metodin tuomat oikeat kysymykset patistavat meitä liikkeelle, toivottavasti se ennen kaikkea myös näyttää meille, että omassa voimassa emme voi parannella elämäämme. Ainoastaan Jumalan voima pystyy tähän.

Muuta tietä hengelliseen kasvuun ei oikeastaan ole

Kun Jumalan Sana saa osoittaa meille jonkin asian vääräksi tai vinoksi elämässämme, aiheuttaa se meissä mielenmuutosta (=parannusta). Muuta tietä hengelliseen kasvuun ei oikeastaan ole. Toivon mukaan tämä johtaa siihen, että sydämessämme haluamme luopua siitä, minkä Sana on meille osoittanut vääräksi. Kun näin asetamme tahtomme Jumalan tahdon alaiseksi, alkaa tapahtua ihmeitä! Kyllä – jos etsit ihmeitä, löydät niitä sieltä, missä ihmissydän muuttuu ja on jatkuvassa prosessissa. Sillä ihmisen itsekkään ja itsepäisen sydämen muuttuminen on tässä maailmassa yksi suurimmista ihmeistä! Signs and wonders indeed!

Tämä jos mikä on suurta Jumalalta tulevaa armoa, että Hän haluaa tehdä meissä jotain, ja aika suurenmoista tekeekin

Tällaisen prosessin kautta opimme samalla, että emme siis kykene omaan voimaamme luottaen tekemään muutosta, vaan kaikki tulee Jumalalta – myös muutos ulkoiseen elämään, mutta alkuun on sydämen vuoro. Tämä jos mikä on suurta Jumalalta tulevaa armoa, että Hän haluaa tehdä meissä jotain, ja aika suurenmoista tekeekin. Lopulta kun opimme kulkemaan tässä prosessissa luottaen Jumalan voimaan, opimme myös antamaan Jumalalle kaiken kunnian siitä, mitä Hän meissä tekee.

DBS kuvastaakin erityisellä tavalla yhtä Varikon näky-sanoista: Kasvu! Haluamme luoda ympäristön ja puitteet hengelliselle kasvulle raivaten pois sen, mikä estää tai pidättää sitä!

Kun opettelee opetuslapsen elämää, on tärkeä oppia elämään todella Jumalan rakkaudesta, Jumalan armosta muistaen kuuluisan herätyssaarnaaja Urho Muroman Sanat: “Sen, minkä valo paljastaa, sen veri puhdistaa!”

Annetaan Sanan muuttaa elämämme! Se on kuulemma aika voimallinen väline (Hepr. 4).


Speak Your Mind

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>