Jeesus, ihmissuhteet ja työ 3/3

Jotta pysyt kärryillä, on hyvä, että luet kaksi edellistä postausta.

 

Jeesuksella siis oli (ja on) työ. Itse asiassa Jeesus antoi ohjeet rukoilla lisää työmiehiä, sillä satoa on paljon. Jeesuksen työ taitaa siis jossain määrin koskea meitäkin? Keitä ne työmiehet ovat? Sanoisin, että niitä, jotka tavoitetaan tai on tavoitettu evankeliumilla ja ovat sen vastaanottaneet eli käytännössä varmaankin sinä ja minä. Apostoli Johannes saa valaista tätäkin näkökulmaa.

 

Joh. 20:21

Jeesus sanoi uudelleen: ”Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.”  

 

Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus kohtaa opetuslapset, samat miehet ja naiset, joille Hän on mallintanut elämää Jumalan lähettämänä ja jotka ovat käyneet Jeesuksen opetuslapseuskoulun. Hän kertoo, että sama homma muuten pätee nyt teihin kuin mikä päti minuun. Viimeistään lähetyskäskyssä Jeesus vahvistaa tämän (Matt. 28:16-20), ellei homma ole mennyt perille jo aiemmin.

 

Onko siis meidänkin ruokamme se, että täytämme lähettäjämme ja yliapostolimme tahdon ja viemme Hänen työnsä päätökseen? Kyllä, kyllä ja kyllä! Voimme siis ymmärtää työn evankeliumin edistämisellä sydämeltä sydämelle ja opetuslasten, jotka puolestaan tekevät opetuslapsia jne., tekemisellä.

Onko siis meidänkin ruokamme se, että täytämme lähettäjämme ja yliapostolimme tahdon ja viemme Hänen työnsä päätökseen? Kyllä, kyllä ja kyllä!

Entä sitten tahto? Tulisiko meidänkin kuolla? Kyllä, kyllä ja kyllä! Mutta ei tietenkään sovittaaksemme omia tai kavereiden syntejä, ne on jo kerran ja kertakaikkisesti sovitettu Jeesuksen toimesta Golgatan keskimmäisellä ristillä! Kiitos Jumalalle siitä! Mutta tässä kohtaa on hyvä tehdä lyhyt ekskursio kasteteologiaan menemällä

Entä sitten tahto? Tulisiko meidänkin kuolla? Kyllä, kyllä ja kyllä!

Room. 6:1-4.

Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista.

 

Meidän tulee kuolla omalle itsellemme, itsekkäille haluille, itsekkäälle elämälle. Päivittäin, tutkimalla sydäntämme, tunnustamalla syntimme ja pyytäen Pyhän Hengen uutta luovaa elämää ja voimaa päivittäiseen kilvoitteluumme. Kun me teemme päivittäin parannusta, käännymme pois itsekkäästä elämästä, saa Pyhä Henki yhä enemmän sijaa meissä ja ylösnousemusvoima pääsee meissä vaikuttamaan. Tämä saa meissä aikaan sen, että ryhdymme tekemään työtä, joka on lähettäjämme mieleen.

Tämä saa meissä aikaan sen, että ryhdymme tekemään työtä, joka on lähettäjämme mieleen.

Tuo työ tuo kunniaa Jumalalle, aivan kuten Jeesus oli kirkastanut Isän (Joh. 17:4) saattamalla työn päätökseen. Ellemme kuole, ellei Jumalan tahto saa sijaa elämässämme, ei myöskään työ edisty. Emmekä silloin mekään saa ruokaa, samaista ruokaa, jota Jeesus itse nautti (Joh. 4:34).
Mikä on sinun ja minun risti elämässämme? Sen voisi sanoa yksinkertaisesti näin: Siinä kohden, missä sinun ja Jumalan tahto risteävät, siellä on sinun ristisi, jota Herra kutsuu sinua kantamaan – tekemään Jumalan tahdon. Tahdotko ottaa ristisi ja seurata Jeesusta? Rukoilen tätä mielenlaatua niin itselleni kuin sinulle, rakas lukija. Ole siunattua ja suljettu Herramme iankaikkiseen armoon ja rauhaan!

 

Ellemme kuole, ellei Jumalan tahto saa sijaa elämässämme, ei myöskään työ edisty. Emmekä silloin mekään saa ruokaa, samaista ruokaa, jota Jeesus itse nautti (Joh. 4:34)

 

Blogi julkaistu myös Pyryn omassa blogissa:
http://pyry.varikkoyhteiso.fi


Speak Your Mind

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>