Rohkeus

On ilo seurata rohkeita ihmisiä. Se inspiroi. Tokihan meillä suomalaisilla on kansantautina sivustaseuraaminen ja tuomitseminen, harvoin liitymme rohkeaan seuraan laittaen kädet multaan. Syytä kuitenkin olisi!

Jeesus oli rohkea. Itse asiassa ajoittain ‘hullunrohkea’. Kaiken lisäksi toimi rohkeasti, niin rohkeasti, että vainoojat veivät ristille asti. Kolikolla on toinenkin puolensa: Rohkeuden perustana on kuuliaisuus. Jeesus todisti totuuden puolesta. Hän tiesi kuka Hänet oli lähettänyt ja Hän sanoi puhuvansa lähettäjänsä antamin sanoin. Näin Hän oli kuuliainen, kuuliainen ristinkuolemaan asti.

jumalasuhteemme on määrittelevä tekijä

San. 28:1 sanotaan, että Jumalaton pakenee vaikkei ole edes syytä paeta, mutta vanhurskas on rohkea kuin leijona. Voimme siis päätellä, että jumalasuhteemme on määrittelevä tekijä kun puhutaan rohkeudesta. Voimmehan todistaa menneiltä ajoilta marttyyrien kohtaloita. Kuinka he eivät taipuneet valheen edessä vaan seisoivat kuolemaan asti todistaen totuuden puolesta. Eikä meidän tarvitse mennä kovin pitkälle ajassa taaksepäin, sillä arviolta yli 200.000 kristittyä kuolee uskonsa tähden vuosittain. Monissa tapauksissa “annetaan mahdollisuus” luopua totuudesta. Toisin sanoen uhkaillaan, kidutetaan jne, jotta kristitty kieltäisi Herransa!

rohkeutta elää todeksi kutsumustamme Jumalan lapsena

Me emme lintukodossamme joudu tällaisia kohtaloita todistamaan veljen tai sisaren kohdalla saatikka omallamme. Ainakaan kovin näkyvästi. Mutta tämä aika on kieroa. Mekin tarvitsemme rohkeutta, rohkeutta elää todeksi kutsumustamme Jumalan lapsena; lähetettynä antaen elämämme lähetyskäskyn täyttymiseksi – Jeesuksen esimerkin mukaisesti. Kuitenkin välillä tuntuu, että annamme myöden mitä pienimmissäkin asioissa?

aloita pienistä

Rohkeus elämässä ja arjessa alkaa samasta, mistä Jeesuksenkin kohdalla – nimittäin kuuliaisuudesta. Mikäli elämämme valinnat tehdään iankaikkisuusnäkökulmasta etsien Jumalan tahtoa, tulevat ne poikkeamaan suurestikin ympäröivästä yhteiskunnasta. Ennen kuin otat suuria askeleita niin aloita pienistä. Tutki Jumalan Sanaa, totea ja kysy: Herra, “Sanasi yksin on totuus. Miltä osin elämäni tulisi muuttua, niin että se olisi linjassa Sanasi kanssa? Puhdista minut väärydestä ja anna Henkesi voima elää tässä asiassa sinulle kuuliaisena.” Rukouksen päälle voit lukea ns. opetuslapseuspsalmin 19.

Voit käydä kuuntelemassa opetuksen samasta aiheesta. Opetus pidettiin 5.2.2017.

Blogi julkaistu alunperin Varikkoyhteisön paimenen Pyry Winterin omassa blogissa.


Speak Your Mind

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>