Kiirastorstaina

aaron-burden-71076

 

Kiirastorstaina tapahtui todella paljon. Opetuslapset järjestävät pääsiäisaterian, Jeesus kertaa opettamaansa viimeisen 3,5v ajalta, rukoilee Hengessä ja totuudessa ylimmäispapillisen rukouksen, pesee opetuslasten jalat, asettaa ehtoollisen, Juudas kavaltaa jne.

Haluan viedä meidät hetkeksi Getsemanen puutarhassa käytyyn rukoustaisteluun. Jeesus vie opetuslapset tuohon tuttuun puutarhaan, jossa olivat aiemminkin viettäneet aikaa. Jälleen kerran Jeesus ottaa nuo kolme, Pietarin, Jakobin ja Johanneksen, erilleen ja lähtee heidän kanssa rukoilemaan mennen itse kivenheiton päähän kolmesta apostolista.

Jeesus rukoilee tuskan vallassa, hikipisarat muuttuvat veripisaroiksi: ”Abba, Isä, kaikki on sinulle mahdollista. Ota tämä malja minulta pois. Ei kuitenkaan minun tahtoni mukaan, vaan sinun.”
Ehkäpä opetuslapset kuulivat tämän rukouksen? Ehkä Jeesus huusi tuskan vallassa? Tai sitten he kysyivät ylösnousemuksen jälkeen: Muistatko kun rukoilit Getsemanessa, mitä sanoit? Mitä Isä vastasi? Emme tiedä milloin opetuslapsille selvisi Isän ja Pojan välinen keskustelu, mutta kun se selvisi heille, jätti se pysyvän jäljen. Jeesus sanoi: Ei kuitenkaan minun tahtoni mukaan, vaan sinun.

Nämä ovat samat sanat, joita Taivaallinen Isämme odottaa kuulevan meiltä. Joka päivä. Sinulta ja minulta. Joka hetki joka päivästä Isä haluaa meidän kieltävän oman tahtomme antaen Hänelle elämämme ohjakset. Näin Jeesus voi elää meissä ja meidän kauttamme. Suorastaan käsittämätön opetus Apostoli Paavalilta on juuri tätä Gal. 2:20.

Jeesus käy tarkistamassa miten nuo kolme Apostolia jaksavat ja huomaa, että valitsemansa johtavat ovat täydessä unessa. On ollut pitkä ja tapahtumarikas päivä ja he ovat uupuneita. Jeesus herättä heidät rohkaisten valvomaan ja rukoilemaan, niin etteivät he koetuksen hetkellä lankea.

Me näemme, että Poika tahtoo toista kuin Isä, mutta kuitenkin Poika on alamainen, alistuu Isän tahdolle. Tässä Jeesus on esimerkkimme. Hän toimii Isän tahdon mukaan ja on voitokas. Tästä syystä me saamme juhlia ylösnousemuksen ihmettä!

Herra Jeesus, rukoilen, että me yhteisönä saisimme sen armon, että oppisimme Sinulta, että rukoilisimme Isän tahdon tapahtumista ja tosipaikan tullen kieltäisimme itsemme ja tekisimme Isän tahdon mukaan. Me tiedämme, että tämä on ainoa tapa kokea ja toimia tuossa samassa ylösnousemusvoimassa, jolla, Isä, herätit Poikasi. Meidän kaupunkimme, maamme ja koko maailma tarvitsee Elämää kuoleman keskellä ja tiedämme, että tuo Elämä kanavoituu ainoastaan kuoleman kautta, kun kuolemme itsellemme ja etsimme yksin Sinun tahtoasi. Johdattaisitko meitä yhdessä tahtosi tielle, niin, että voimme tukea toisiamme silloinkin kun tuntuu, että olemme ”Getsemanessa”? Avaisitko meidän sisäiset silmät näkemään sen toivon, johon olet meidät kutsunut ja kuinka ylösnousemusvoima vaikuttaa meissä? Me vetoamme yhdessä Jeesuksen nimeen kun tätä pyydämme! Tiedämme, että ilman Henkesi aikaansaavaa muutosta Elämä, jonka tulit antamaan ei tavoita ihmisiä jotka vaeltavat kuolleina, erossa sinusta. Isä tee työsi meissä, anna meidän kulkea tahtosi tiellä vieden Valoasi sinne missä on pimeyttä. Yksin sinun nimesi kunnian tähden.

Auta meitä, Jumala, pelastajamme, nimesi ja kunniasi tähden! Pelasta meidät ja anna syntimme anteeksi oman nimesi tähden!
Ps. 79:9

Pyry Winter,
Varikkoyhteisön paimen

Tämä kirjoitus, kuin myös muita kirjoituksia liittyen yhteisöllisyyteen ja opetuslapseuteen, löytyy Pyryn omasta blogista.