Varikkoleiri -terveisiä: Päämääränä aikuisuus Kristuksessa

Varikkoyhteisö kokoontui vappuviikonloppuna leireilemään. Leirin teemana oli “Vahvempina yhdessä”. Oli suuri ilo nähdä kuinka Pyhän Hengen synnyttämä yhteys sai laajentua ja syventyä leirin aikana. Tämä oli yksi suuri rukousaiheemme! Samoin oli ilo nähdä kuinka kymmenet ihmiset käyttivät lahjojaan ja toimivat leirin onnistumisen hyväksi uskollisesti omalla paikallaan. Todellakin olimme Vahvempia yhdessä! Rukoillaan, että se mitä saimme leirillä kokea voisi kantaa jokapäiväiseen elämään.

Lauantaina saimme Seppo Niemeläisen vieraaksemme. Aluksi jakauduimme ryhmiin tutkimaan Discovery Bible Study -työkalun avulla Ef. 4:11-16. Tämän jälkeen Sepon johdolla kävimme läpi minkälaisia löytöjä sieltä löytyi.

Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat, sekä paimenet että opettajat, varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Kun me kaikki sitten pääsemme yhteen ja samaan uskoon ja Jumalan Pojan tuntemiseen ja niin saavutamme aikuisuuden, Kristuksen täyteyttä vastaavan kypsyyden, silloin emme enää ole alaikäisiä, jotka ajelehtivat kaikenlaisten opin tuulten heiteltävinä ja ovat kavalien ja petollisten ihmisten pelinappuloita. Silloin me noudatamme totuutta ja rakkautta ja kasvamme kaikin tavoin kiinni Kristukseen, häneen, joka on pää. Hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa.

Nyt haluankin käydä hieman läpi löytöjämme:

Jalkapallojoukkue

Käydään treeneissä eli ollaan yhteydessä (srknassa)

Harjoitetaan omaehtoista treenaamista kotona (tähän voidaan laskea ainakin Raamatun lukeminen ja rukouselämä)

Joukkueessa on (eli srknnassa) eri paikkoja ja eri tehtäviä. Kuinka monta työtuntia onkaan yhden huippupalloilijan pelisuorituksen takana? (Ontuva vertaus kun srknnassa ei ole huippupelaajia ainakaan tuossa merkityksessä, mutta ymmärtänette pointin=tapahtuu paljon kulisseissa mikä ei näy ulos)

Meillä on yhteinen suunta ja maali – fokus näkyyn on kirkas – ellei, niin sitten kirkastetaan sitä

Vielä muurahais-extrana: Ajattelemme olevamme isoja, mutta olemmekin aika pieniä kun mietimme asioita Jumalan valtakunnan kautta

Kristus on pää

Jatkaen edellistä, niin meillä on pääkoutsi jonka vastuulla on rakentaa seurakuntansa ja kaiken lisäksi voitokas sellainen! Jeesus on myös kutsumusten ja lahjojen antaja. Hän antaa meille näitä yhteyteen. Jos emme ole keskinäisessä yhteydessä olemme kuin palvelija joka kaivoi talenttinsa maahan.

Rakkaudellinen kulttuuri

Jos meidän Jumalamme on Rakkaus, niin olisihan se outoa ellei tämä näkyisi Hänen lapsissaan ja perheessään. Tällainen kulttuuri edellyttää ainakin kahta asiaa: Yhteyttä eli toisten kanssa tekemisissä, jotta voidaan mennä pintaa syvemmälle ja armon omistamista omalle kohdalle. Jos lakihenkisyys valtaa alaa, niin tuomion tikarit lentelevät helposti. Mikäli tällaista rakkauden kulttuuria syntyy, niin näkyy ja valuu se ulospäin. Uusien on helppo tulla mukaan yhteyteen.

Päämäärätietoisuus

On olemassa lähtötilanne niin seurakunnalla kuin yksilöillä – mutta on myös olemassa päämäärä johon pyritään. Meille on siis yksittäisesti ja yhteisesti annettu päämäärä jota kohti pyrkiä. Tämä on ilmaistu Ef. 4:13: Aikuisuus, Kristuksen täyteyttä vastaava kypsyys. Ja siihen päästään vain ja ainoastaan yhteydessä Jeesukseen ja toisiimme. Ottakaamme huomioon, että jonkun lähtötilanne on se, että hän ei vielä Jeesusta tunne. Hänenkin kohdalla päämääränä on aikuisuus! Eli emme elä itseämme varten vaan toisiamme ja myös sellaisia, jotka eivät ole saanet vielä tulla valoon!

Prosessi kohti aikuisuutta

Suuri kysymys onkin, että miten siihen päästään? Voimmeko jollain tavalla järjestäytyä lahjoillemme sopivalla tavalla edesauttaaksen toisiamme eteenpäin? Ymmärrämme, että on olemassa jonkinlainen prosessi. Vertauskuvallisesti voimme ottaa ihmisen kasvun Ef. 4:13 inspiroimana, sillä tähtäimessähän on aikuisuus. Vauvat tarvitsevat huolenpitoa mutta myös mahdollisuutta olla hieman sottaisia ja harjoitella perustaitoja. Mitä enemmän lapsi kasvaa, sitä enemmän hän tarvitsee vastuuta ja tilaa. Pikkuhiljaa hän voi alkaa ottamaan vastuuta nuoremmista. Näin ainakin meidän perheessä käy kun 9 vuotias poikamme saa vastuulleen jonkin pienen tehtävän liittyen nuorempiin sisaruksiinsa. Hän kasvaa yhteydessä – perheemme on yhteinen juttu eikä isä ja äiti ole pelkkiä palveluntuottajia joiden tehtävä on luoda täydellisen mukava ja mutkaton elämä. Samoin hän kasvaa kypsyydessä. Jos jokin asia menee pieleen, niin otamme aikaa ja arvioimme mikä meni ja miten hän voisi siinä kasvaa ja ensi kerralla onnistua. Toki on tilanne joskus ollut, että olemme vastuuttaneet liikaa ja ymmärtäneet ettei hän vielä ole niin pitkällä kyspyydessä kuin odotimme. Mutta tällainen tilanne on harvinainen. Useimmiten virheiden kautta hän oppii ja kasvaa viisaudessa kuin myös armon omistamisessa. Näin hän tulevaisuudessa uskaltaa suurempia asioita kun viisaus, taidot ja armosta eläminen on saanut kasvaa käsi kädessä. On siis oltavat kasvuvaraa, harjoittelu on sallittua!

Uusien mukaan ottaminen

Prosessi johtaa lopulta pakostakin siihen (mikäli on onnistunut), että uusia ihmisiä pääsee mukaan kantamaan vastuuta. Siksi niiden, jotka kantavat jo paljon vastuuta tulisi oppia ottamaan ns. opetuslapsi vierelle ja kun tämä kasvaa, niin antaa tilaa. Tämä johtaa siihen, että työ laajenee ajan myötä – Jumalan valtakunta menee eteenpäin! Siihenhän me tähtäämme – kaikki kansat Jeesuksen opetuslapsiksi.

Summa

Oli ilo työskennellä ison porukan kanssa tämän teeman äärellä. Ja erityinen ilo syttyi löydöistä! Varikon näky on rakentaa koti, jossa kasvaa opetuslapsia, jotka tekevät opetuslapsia! Olisiko voinut olla enempää näyn mukaista työskentelyä? Ei!

Minulle tämä on todistus siitä, että Herra Jeesus on toiminut sydämissämme aloitteellisesti Varikkoyhteisön syntymisen suhteen ja tuo näky saa levitä yhä useamman sydämelle. Liity mukaan omalle paikallesi ja lähde kantamaan näkyä, jonka antajana on Herra Jeesus! Hän antaa meille yhteyden Pyhän Henkensä kautta kuin myös voiman ja ennen kaikkea on hän osoittanut ja osoittaa meitä kohtaan suurta armoaan ja rakkauttaan.

Kirjoitus julkaistu myös Pyryn omassa blogissa: http://pyry.varikkoyhteiso.fi/2017/05/varikkoleiri-terveisia-paamaarana-aikuisuus-kristuksessa/


Speak Your Mind

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>