Akin stoori osa 1: Todistus Jumalan muuttavasta voimasta ja yhteyden tärkeydestä!

Varikkolainen Aki kertoo kaksiosaisessa blogissaan Jumalan muuttavasta voimasta ja siitä kuinka Pyhä Henki on antanut ei-uskovia ystäviä hänen sydämelleen:

Siitä on nyt 2-3 vuotta kun ristin kädet ja sanoin Herralle, että haluan kuulua kokonaan Jeesukselle Kristukselle, etten halua elää ilman häntä ja että tahdon jättää koko elämäni hänen käsiinsä. Muistan kuinka maailma muuttui toiseksi silmissäni, kun kaiken olemiseni päämääräksi tuli matka kaikkivaltiaan Isän luokse, missä on ihmiskunnalle annettu ainoa kritiikkiäsietävä lupaus todellisesta pelastumisesta, vain Jeesuksessa on lupaus on ikuisesta elämästä ilman kyyneleitä, murhetta, valhetta ja väkivaltaa. Mieleni sai täyttyä ensimmäisen kerran hyvyyden ajatuksilla. Pahuutta ei tarvinnut enää pohtia, vaan viimein oli koittamassa parantumisen aika.

Viime keväänä koin suurimman kokemani uskon uudistuksen. Silloin eräänä päivänä olin selviytynyt opiskelijaristeilyn jälkioireista ja nähnyt, että sellainen elämä, mitä ennen elin ei tarjonnut minulle mitään paitsi eroa Herran rakkaudesta. Tuona päivänä tunsin, kuinka sieluni kaipaa läheisempää seurakuntayhteyttä, sillä olin siihen saakka ollut yksinäinen lammas, kuitenkin kevyemmin mielin, kirkkauden toivo sydämessä, mutta tunsin miten Jumala kutsui nyt tehtävään hänen maanpäällisen ruumiinsa jäsenenä. Tuona päivänä heitin elämästäni pois vanhan elämän painolastia ja laitoin luottamukseni yksin Isään, joka pystyy antamaan suuremman ilon kuin mikään maallisessa elämässä. Päätin olla raitis, heitin vihdoin vanhat piiput, tupakat ja muut turhat välineet roskikseen. Niiden hävittäminen tuntui pahuuden painolastilta joka niin poistui harteilta. Turhuuden tilalle tulivat aiempaa useammat tapaamiset kristittyjen yhteisöissä ja päivittäinen rukous sekä raamatunluku. Haastetta oli enemmän kuin koskaan, mutta sain kokea uskossa Pyhän hengen mahtavan voiman.

Joitakin viikkoja myöhemmin tapasin Eeron Food and Hope -tapahtumassa ja ajauduimme keskustelemaan kasvusta uskossa ja seurakunnan tärkeydestä. Hänen ansiostaan sain myös tutustua toisiinkin varikkolaisiin.  Sanan tutkiminen, rukous yhdessä ja elämän jakaminen vahvistavat Pyhän Hengen vaikutusta elämässä. Ihmisten tapaamisesta Kristuksen seurassa on tullut normaali osa elämää, mistä saan valtavasti voimaa. Jokainen oivallus näyttää, kuinka paljon on minulla on kasvettavaa ja sitten Jumala näyttää tietä eteenpäin. Jokaisen kulman takaa löytyy uusia haasteita, kun Jumala on alkanut ottaa elämästä pois niitä asioita ja pahoja ajatuksia, jotka estävät minua tuntemasta häntä paremmin. Eteen tulee tilanteita, joissa aikaisemmin olen elämässä kompuroinut ja tehnyt vääriä valintoja ja olen vakuuttunut että niin tapahtuu, että Jumala voisi poistaa minusta heikkoja kohtia ja parantaa ne. Jumala antaa kerta toisensa jälkeen voimavarat ja työkalut murheiden työstämiseen ja joka kerta hänen suunnitelmansa hämmästyttävät ja kasvattavat uskoa. Minkä kerran Raamatun sanassa näki ensimmäistä kertaa todeksi, saa lisää todisteita nyt käytännön elämässä.