Akin stoori osa 2: Jumala kutsuu myös mun kavereita yhteyteensä

Varikkolainen Aki kertoo kaksiosaisessa (tässä eka) blogissaan Jumalan muuttavasta voimasta ja siitä kuinka Pyhä Henki on antanut ei-uskovia ystäviä hänen sydämelleen:

Kesätöiden alkaminen toi arkeen suuren muutoksen. Olin työporukan ainoa uskossa oleva ihminen ja muistelin siellä millainen ihminen olin viime kesänä. Yhdessä vuodessa on muuttunut enemmän kuin koskaan elämäni aikana. Herra antaa tahtoa hoitaa työtehtävät hyvin ja tunnollisesti ja myös kohdella työkavereita rauhassa ja rakkaudella. Yritin opetella ulkoa juuri Ilkka Puhakan varikkomessussa (1.10.2017) opettamaa korinttilaiskirjeen tunnettua opetusta rakkaudesta ja sain haltioitua siitä, kuinka suuri Jeesuksen rakkaus meitä kohtaan on. Oma rakkauteni on mitätön ja itsekäs siihen verrattuna. Näin, että minulla itselläni tuskin on rakkautta, vaan se on Kristus, jonka rakkautta voin yrittää välittää toisille rukoilemalla sitä Isältä. Olen iloinen että kerroin avoimesti uskostani melkein jokaiselle työkaverille aiheuttamatta mitään suurta konfliktia. Esimerkiksi vuosi sitten aiheutin yliopistolla ja työpaikallakin räiskyviä väittelyitä, jotka eivät auttaneet ihmisiä lähemmäs Herraa vaan lähinnä lisäsivät levottomuutta. Olen onnellinen siitä, kuinka paljon olen oppinut kärsivällisyydessä, mutta katkerastikin olen joutunut huomaamaan, miten mitätöntä uskoni ja kärsivällisyyteni on Jumalan mahtavuuden edessä ja miten pahat tekoni ja puheeni aiheuttavat murhetta toisille. Erosimme parhaan ystäväni kanssa, sillä nyt molemmat löydettyämme yhteyden omiin seurakuntiimme olimme valmiit puhumaan siitä, millä tavoilla ystävyytemme oli vuosien varrella päässyt tulehtumaan pahoin. Minua lohdutti se, että kyseessä on Pyhän Hengen työ. Hänen ansiostaan voimme käsitellä suurempia asioita murtumatta ja ehkä eräänä päivänä palata ystäviksi niin että voimme murehtimisen sijaan vahvistaa toisiemme uskoa.

Nyt opiskelujen alettua olen saanut ilolla palvella Varikossa ja osallistua moneen hyvään rukouskokoontumiseen ja ylistykseen. Pyysin kesällä rukouksissani, että saisin auttaa toisia ihmisiä löytämään Isän hyvyyden ja tehdä enemmän hyvää hänen kunniakseen. Rukoilin Isältä että voisin kohdata ihmisiä Jumalan rakkauden kautta. Rukoukseen vastattiin pian, sillä olen ilokseni saanut ystävystyä naapurini kanssa. Hän on jo aiemmin löytänyt kristittyjä ystäviä ja sitä kautta kiinnostunut löytämään Herran yhteyteen. Olemme säännöllisesti kokoontuneet yhdessä rukoilemaan ja tutustumaan Jumalaan Raamatun sanan äärellä. Perustin myös pari viikkoa sitten yliopistokavereilleni Whatsapp-ryhmän ja kutsuin heidät luokseni lukemaan Raamattua. Ensimmäiseen istuntoon saapui yksi ystävä, joka kertoi jo vakuuttuneensa siitä, että Raamattu on tosi ja Jeesus Kristus on Herra. Olemme rukoilleet yhdessä hänelle rohkeutta etsiä kristittyjä ystäviä ja kutsumaan Jeesusta luokseen. Muistan itse hyvin sen vaiheen, kun kiikuin kahden maailman välillä, peläten ja epäröiden uskoani, pyytäen Jumalalta vähemmän kuin mitä hän olisi voinut antaa. Rukoilen Jumalaa, että nämä tapaamiset auttaisivat ystäviäni löytämään voimallisen yhteyden vapahtajaamme Jeesukseen, että voisimme kaikki täydellä sydämellä antautua seuraamaan häntä iankaikkisuuteen. Nämä tapaamiset ovat olleet syksyn iloisia tapahtumia elämän haasteiden keskellä. 

Jumala voi vastata rukouksiimme sellaisilla tavoilla, joita emme jossain vaiheessa osaa edes kuvitella. Tarvitsee vain pyytää Häneltä uskossa sitä, mikä on otollista hänen silmissään ja pysyä lujana uskossa silloinkin, kun myrskyt heittelevät venettä. Rukoillaan, että mahdollisimman moni yksinäinen lammas löytäisi terveeseen uskovien yhteyteen, sillä haasteiden kohtaamista ja Herran työtä varten tarvitsemme toisiamme tänä pirstaleisena yksilöllisyyttä korostavana aikana. Ylistys Herralle Jeesukselle ja toivotan kaikille Pyhän Hengen täyttämää rauhan syksyä!

 

Haluaisitko sinäkin oppia elämäntyyliä jolla tavoitat ystäviäsi evankeliumilla? www.myfriends.fi evästää!