Joulun sanoma: Immanuel

Joulun sanomassa kiteytyy Jumalan toiminnallinen suunnitelma tätä maailmaa kohtaan. Jumala ei ole kaukainen Jumala, vaan Hän on kanssamme. Hän tuli Jeesuksessa Kristuksessa luoksemme. Kun sinä tässä ja nyt luet tätä, niin voit huokaista täydellä varmuudella ylistysrukouksen: ”Kiitos kaikkivaltias Jumala, että sinä olet tässä ja nyt kanssani!” Jumalan suunnitelman ”strateginen” osa oli lähteä lähetysmatkalle maailmaan. Jeesus julisti, että taivasten valtakunta on tullut Hänen myötään lähelle. Hänen läsnäolossa se murtautuu esiin. Jotain siis murtuu pois tieltä: pimeyden voimat ja vallat, synnin kahleet ja kuoleman ylivoima. Siellä missä Jeesus kulki tapahtui tämä tosiasia. Valo koitti kansalle joka pimeydessä vaelsi. Ystävät, näissä ajatuksissa olemme ns. ”lähteillä”. Tämä on jotain perustavanlaatuista ihmiselämälle. Se on iankaikkinen elämä Jumalan kirkkaudessa. Tämä on jotain niin suurta, että sen vaikutus heijastuu ihmiselämään suurella voimalla ja muutoksella jo tässä ajassa. Uusi luomus, uusi sydän. Toisinsanoen: siellä missä Jeesus on, siellä tapahtuu silminnähtävää muutosta joka heijastaa Jumalan kirkkautta ja iankaikkista elämää. Tämä on joulun sanoma!

Onko tämä Jeesuksen läsnäolo sitten passiivista ”hengailua” kanssamme?

Kun olen tätä maailmaa ja ihmistä muuttavaa sanomaa pureskellut, niin kiinnitin huomioni Matteuksen lähetyskäskyn lupaukseen, jonka päätteeksi Jeesus sanoo: Immanuel. Minä olen teidän kanssanne. Jeesus antaa erityislupauksen olla kanssamme kun elämällämme toteutamme hänen käskyään. Eikä ihme: jos hän ei olisi kanssamme niin mitään ylläolevaa muutosta ei tapahtuisi. Jos joku kysyy: milloin Jumala on kanssamme? Voimme antaa vastauksen: ainakin ja erityisesti silloin kun elämme Jeesuksen opetuslapsina. Onko tämä Jeesuksen läsnäolo sitten passiivista ”hengailua” kanssamme? Paavali antaa vastauksen kun hän kertoo kutsumuksestaan saattaa kansat kuuliaisiksi evankeliumille: ”En näet rohkene puhua mistään muusta kuin siitä, mitä Kristus on minun kauttani tehnyt…” (Room. 15:18). Se onkin Jeesus, joka elää meissä ja kauttamme. Kun kuljemme kansan keskellä joka elää pimeydessä tehden asioita joita Jeesus teki niin Jeesus on kanssamme ja näin tuolle kansalle koittaa valo!

lähetysmatka ei ole vielä loppunut

Tässä on joulun ’toiminnallinen’ sanoma: Jumala tuli lähetysmatkalle maailmaan etsimään ja pelastamaan kadonneita. Hän tuli orjaksi vapauttaakseen meidät orjuudesta. Hän tuli köyhäksi tehdäkseen monet rikkaaksi. Tuo lähetysmatka ei ole vielä loppunut vaan se jatkuu kutsuen meitä liittymään siihen kunnes Jumalan valtakunnan evankeliumi on julistettu kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi. Sitten tulee loppu.

Lähetyskäsky ei ole individualistinen: ”Menkää…”. Eikä sitä ole lupauskaan: ”Minä olen teidän kanssanne…”. Tehtävä on annettu meille, Kristuksen ruumiille, tehtäväksi yhdessä! Saamme siis kulkea yhdessä. Emme kulje näkemisessä vaan kuljemme uskossa. Ne asiat mitä teemme, teemme uskoen, että Jeesus Kristus elää tehden työtä meissä ja meidän kauttamme. Olkoon tämä vuoden 2019 sydänääniä!

Siunattua joulua ja uskontäyteistä vuotta 2019

Pyry Winter

 

Täältä pääset lukemaan Pyryn blogin muita julkaisuja
http://pyry.varikkoyhteiso.fi


Speak Your Mind

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>