Varikko

Varikko on dynaaminen yhteisö, jossa kasvaa opetuslapsia, jotka tekevät opetuslapsia. Olemme avoin yhteisö, johon on helppo tulla mukaan. Varikko on osa Varsinais-Suomen Kansanlähetystä.

Neljä sanaa kuvaa Varikon näkyä (suunta johon haluamme yhteisöämme rakentaa): Koti, Ilo, Rohkeus ja Kasvuefesos

Rakennamme hengellistä kotia johon jokainen voi kuulua ilman omia ansioitaan. Moni kaipaa hengellistä kotia, jossa on turvallista olla ja kasvaa. On tärkeää, että ihmisellä on hengellinen koti, jotta hän voi kasvaa uskossa. Moni kokee myöskin yksinäisyyttä: Varikko on tarkoitettu perheyhteydeksi. Onhan meillä kristityillä Isä taivaassa ja veljenä Jeesus Kristus. On tärkeää, että kristitty saa kokea perheyhteyden saaden rohkaisua uskonelämälleen.

Meidän ilomme on maailman parhaassa asiassa: meidät on vapautettu syntitaakastamme Jeesuksen sovitustyön tähden ja saamme kuulua Jumalan perheeseen ilman omia ansioita, sellaisina kuin olemme. Saamme omistaa Jumalan armon.

Haluamme rohkeasti rakentaa yhteisöä, ollen avoimia luoville ajatuksille ja toiminnoille. Meidän rohkeutemme perustuu siihen, että tiedämme kuka meidät on kutsunut rakentamaan yhteisöä. Samalla itsekin rakennumme – näin moni löytää myös oman kutsumuksensa ja vahvistuu siinä ollen elävän Jumalan käytössä!

Haluamme kasvaa uskonelämässämme oppien Jumalasta, Hänen tahdostaan ja johdatuksesta lisää. Tämä tapahtuu sen kautta, että kasvamme yhteisönä, ei vain määrällisesti, vaan uskossa ja rakkaudessa toisiamme kohtaan. Olemme oppimishaluisia ja avoimia! Kaiken perustana on Jeesuksen antama lähetyskäsky Matt. 28:19-20.

”Varikko on koti jossa kasvaa opetuslapsia, jotka tekevät opetuslapsia”

Miksi Varikko?

Nimensä mukaisesti Varikon kantavia ajatuksia on, että arjen keskellä on hyvä poiketa varikolle saaden rakentua Raamatusta, keskinäisestä yhteydestä, yhteisestä rukouksesta ja ylistyksestä – jälleen ollen lähetettynä arkeen. Tapahtuu se sitten sunnuntain tilaisuuksissa, pienryhmissä, rukouskokouksissa tai vaikka esim. varikkolaisten itsenäisesti sovitun lounaan merkeissä. Sydämemme rukous on, että Ef. 2:19-22 sanat voisivat Varikon kautta muuttua eläviksi ja todellisiksi yhä useamman elämässä.

 

Mitä sunnuntaisin Varikossa tapahtuu?jippii

Joka toinen sunnuntai kokoonnumme Varikkoon. Varikossa on raamattuopetusta, bändin johdolla ylistystä, rukousta, rukouspalvelu, pienimmille pyhäkoulu ja varkkareille Donkkis. Illan päätteeksi on iltapala. 1. Kor. 14:26 on ohjeistusta kuinka kaikilla on jotain annettavaa yhteisissä kokoontumisissa. Odotamme Jumalan toimivan yhteen tulevien ihmisten kautta, rohkaisten itse kutakin osallistujaa ennen kaikkea yhteydestä. Tietenkään ”kaikki” eivät voi näkyvästi olla antamassa, muuten illat kestäisivät yömyöhään. Odotamme ja rukoilemme kuitenkin Jumalan toimivan tämän Sanan pohjalta kun kokoonnumme yhteen. Pieni ja huomaamaton rohkaisun sana iltapalajonossa voi olla paljonkin annettu. Ajan myötä voit löytää paikkasi ja yhä enemmän olla rakentamassa, eli antamassa yhteyteen, niitä asioita, joita Jumala on sinulle antanut. Haluamme olla vähemmän yleisö ja enemmän yhteisö!

 

Minun Varikkoni?

Kyllä. Tule mukaan ja etsitään yhdessä paikkaasi Varikossa. Varikko on tarkoitettu kaikenikäisille, sillä Jumalan perheeseen kuuluvat kaikenikäiset ihmiset. Tervetuloa mukaan!

 

Missä Varikko on?

Varikkomessut ovat Mikaelin kirkossa ja Varikot Mikaelin srk-talolla. Katso tuosta oikealta milloin on seuraava Varikko.

Lisätietoa Varikon ohjelmasta saat ilmoittautumalla sähköpostilistalle. Lisätietoa löydät myös Varikkoyhteisön fb-sivulla.

Ja tietenkin tulemalla paikan päälle!