UKK

avoinovi

 

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

 

K: Onko tosiaan niin, että tämä veisi viikostani jopa yli 4 tuntia? En tiedä olenko valmis siihen, haluaisin kyllä kuitenkin olla mukana.

 

V: Tuntimäärä tulee vaihtelemaan. Jollakin viikolla saattaa olla pari tuntia, toisella viikolla reilusti yli 4 tuntia. Esim. kun tiimejä muodostetaan, niin silloin tulee keskittyä tiimin keskinäisen yhteyden rakentamiseen ja se vie aikaa. Mutta se on kuin tallettaisi rahaa pankkiin tulevaisuutta varten. Jos tiimiläiset tuntevat toisensa paremmin, vältytään suurilta väärinymmärryksiltä, opitaan näkemään missä kohtaa toista on hyvä rohkaista jne. Tällainen tietenkin helpottaa ja vapauttaa paljon aikaa tehdä työtä asian eteen minkä tähden on lähdetty liikkeelle.

Joh. 15 Jeesus kertoo viinipuusta ja siitä, että Isä puhdistaa oksia versoista, jotta hedelmää voi kasvaa sen sijaan. Tätä voi myös katsoa oman kalenterin kautta: karsin pois sellaista, mikä ei kanna hedelmää Jumalan valtakuntaan ja annankin sen aikana vaikka juuri lähetystyöntekijänä olemiseen. Se voi olla jokin hyvä ja kaunis asia, esim. viinipuussa kukka, joka täytyy karsia, niin että hedelmä saa sen energian ja voi kasvaa. Opetuslapset joutuivat saman kysymyksen ääreen, joka monen kohdalla päätyi siihen, että he jopa jättivät leipätyönsä. Vietä aikaa Jeesuksen kanssa, kysy Häneltä mikä on Hänen tahtotilansa tämän asian suhteen elämässäsi? Voit keskustella ja pohtia kanssamme asiaa ja pyytää rukoustukea.

 

 

K: Onko tämä vain Varikon juttu?

 

V: Emme voi emmekä halua omistaa itsellemme lähetyskäskyä. Toivomme, että tämä työ voisi toimia inspiraationa monelle muulle yhteisölle/seurakunnalle. Haluamme kuitenkin omistaa näyn, niin että suuntaamme voimavarojamme ja viemme työtä eteenpäin kutsuen muita liittymään työhön. Satoa on paljon, työntekijöitä vähän!

 

 

K: Minua innostaa tämä näky ja haluan lähteä mukaan, mutta en ole oikeastaan käynyt Varikossa. Voinko tulla mukaan?

 

V: Kuten yllä mainittu, emme omista lähetyskäskyä yksinoikeudella, eli kuka vaan saa liittyä työnäkyyn ja hakea mukaan lähetystyöntekijävalmennukseen. Jos sinulla on hengellinen koti, toivomme että keskustelet siellä asiasta, ehkä saisitte oman tiimin avaamaan työkentän? Lähetystyöntekijävalmennus ei ole sidottu esim. Varikon jumalanpalveluksiin. Jos sinulla ei ole hengellistä kotia, niin tervetuloa Varikkoyhteisöön.

 

 

K: Olen varikkolainen, mutta en oikein tiedä paikkaani ja kuuluko minun tässä kohtaa lähteä lähetystyöntekijävalmennukseen. Voinko edelleen olla varikkolainen?

 

V: Tottakai! Jumala valmistaa meitä ja aina ei ole jokaisen aika. Ehkäpä joskus mietimme liian tasavertaisesti kaikkea tai vertaamme itseämme toisiimme. Tämä ei tietenkään ole hyvä asia. Vertailu varastaa ilon. Älä vertaa. Tai sitten saatamme miettiä, että olenko minä nyt tarpeeksi hyvin suoriutunut, että voin olla osa porukkaa. Tosiasia on se, että kukaan meistä ei ole suoriutunut tarpeeksi hyvin, jotta voisi olla osa porukkaa. Ainoastaan Jeesuksen Kristuksen sovitustyö tuo meille oikeuden kuulua porukkaan, ei mitkään omat ansiot tmv.

Avoin Ovi -Mobilisaatiossa voi myös olla osallisena mm. rukousverkostossa tai jos jokin tiimi tarvitsee erityisesti apua yksittäisissä tilanteissa.

 

 

K: Minua innostaa tämä näky, mutta koen alemmuutta tai minulla on ajatuksia siitä ettei minulla ole mitään annettavaa tähän. Mitä minun pitäisi tehdä?

 

V: Jos näky innostaa, lähde liikkeelle ja katso mitä Jumala tekee sinussa ja sinun kauttasi! Se on Pyhän Hengen työtä sinussa. Älä anna pelolle valtaa, vaan ota askel harjoitellen luottamusta Jumalan johdatukseen. Haluamme tiimien kautta rakentaa tätä työtä niin, että kukaan ei jää yksin. Jos tiimissä on useampia eri lahjoilla varustettu henkilö, niin silloin eri haasteiden ja tehtävien edessä tiimin jäsenet täydentävät toisiaan. Saatat myös matkan varrella oppia itsestäsi, kutsumuksestasi ja lahjoistasi enemmän kuin mitä olet tähän mennessä Jeesuksen opetuslapsena elämässäsi oppinut.

 

 

K: Miten tämä aikatauluasia nyt oikein menee? Mitä tapahtuu, missä kannattaa olla jne?

 

V: Kaksi infotilaisuutta, 6.2 ja 8.3 Klo 19 Vuorikatu 8. Be there! Ilmoittautuminen päättyy 11.3. MyFriends -valmennus alkaa 23.-25.3. Ellei aiemmin, niin viimeistään siellä tapaamme valmennukseen ilmoittautuneella porukalla. Vknlopun jälkeen kokoonnumme viikottain ennen kaikkea MF-asialla. Valmennus on käynnissä. Aloitamme myös näissä yhteyksissä ‘rukoustyön’ eli ryhdymme kyselemään Jeesukselta, missä Hän on valmistanut sydämiä, missä aloittaisimme kentän? MF loppuu toukokuun alussa ja jatkamme toukokuun ajan lähetystyöntekijävalmennusta ja sen rinnalla Unelmahautomoa. Rukous on kaiken perusta ja odotamme, että Jumala puhuu meille. Samalla myös ryhdymme tekemään konkreettisia suunnitelmia niiden kenttien avaamiseen, joista Herra on meille puhunut. Päätavoite on, että jokaisella olisi kenttä, missä tehdä tiimin kanssa työtä viimeistään syksyllä. Kesäaika on hiljaisempaa, ellet sitten ole jollain kesän aikaisella kentällä.

 

 

K: Täytyykö minun koota oma tiimi vai miten se menee?

 

V: Ei tarvitse. Odotamme, että Pyhä Henki tekee tämän työn. Kun me kokoonnumme yhteen rukoilemaan, tulee Hän ohjaamaan työtä ja työn järjestäytymistä. Toki jos teitä on jo useampi joilla on sama unelma ja kenties olette jo aloittaneet rukoustyön asian suhteen → Kts. alla oleva kysymys.

Tiimistä muodostuu myös eräänlainen pienryhmä jolla selkeä suunnitelma ja tarkoitus. Tässä kohden on paikallaan vielä muistuttaa, että kukaan ei jää tai tee yksin. Aina on toinen tai useampi mukana!

 

 

K: Minulla on jo mielessä yksi “kenttä” jossa oikeastaan olen aktiivinen. Voinko tällaista yhdistää, että saisin tiimin mukaan ja valmennusta sekä koutsausta?

 

V: Kyllä, itseasiassa juuri tällaisiakin avauksia odotamme Pyhän Hengen nostavan ja sitä kautta mobilisoivan liikkeelle, ottamaan uskon askelia käytännössä! Uskomme, että Herra on valmistanut monia kenttiä jo ennalta, emme vain vielä tiedä niistä eikä edes ne jotka ovat olleet valmistelevassa rukoustyössä itsekään välttämättä selkeästi näe, että tämä on nyt Herran valmistelutyötä. Siksi on Mobilisaatio Avoin Ovi!

 

 

K: Olen miettinyt lähetyskäskyä enkä ole laisinkaan varma, että se on minua varten?

 

V: Lähetyskäsky on kaikkia varten – sen äärellä ollessa saamme kokea syvää elämäntarkoitusta, saamme olla Jumalan rakkauden kanavia sinne missä tuota rakkautta ei vielä tunneta. Siinä olet oikeassa, että lähetyskäsky toteuttavaksi ei ole yhdelle yksilölle vaan se on koko Kristuksen ruumiille eli kaikille kristityille yhdessä. Tämä on itseasiassa yksi suurimmista syistä miksi olemme lähteneet työstämään ja viemään eteenpäin Mobilisaatio Avoin Ovi -näkyä ja kutsumaan ‘ihan vaan tavallisia kristittyjä’ mukaan. Se on meidän yhteinen tehtävä yhdessä toteutettavaksi ja se alkaa aina pienistä aluista. Tämä on pieni alku ja uskossa haluamme ottaa tämän askeleen ja kutsumme kaikkia mukaan! Lähde rohkeasti mukaan elämää muuttavalle matkalle!