Muutoksen tuulia

6.12.2021

Monet ovat piirimme kotisivuilta lukeneetkin piirihallituksemme tiedotteen. Siinä kerrotaan, että piiripastorimme Pyry Winter ja Varsinais-Suomen Kansanlähetys ovat yhteissopimuksella päättäneet purkaa Pyryn työsopimuksen 31.12.2021 alkaen.

Iloitsin suuresti, saadessamme 1.1.2014 Pyryn palvelukseemme. Varikossa moni löysi oman paikkansa seurakunnassa. Monet ovat Pyryn alkuun paneman MyFriends työn kautta saaneet kipinän viedä hyvää uutista Jeesuksesta eteenpäin. Opetuslapseusverkoston kautta näky on saanut levitä yhä laajemmalle yli seurakunta- ja herätysliikerajojen. Pyryn työnäyn kasvaessa ja laajentuessa piirimme rajat ovat osoittautuneet liian ahtaiksi ja Pyryn työnäkyä rajoittavaksi. Haluamme jatkaa tästä eteenpäin toinen toistamme siunaten. Pyryn kanssa tiiviissä yhteistyössä toiminut juniorityön koordinaattorimme Kati Hautaa on myös jäämässä pois työyhteydestämme 31.12.2021. Kati palaa Raision seurakuntaan 100% työsuhteeseen. Olemme samalla edelleen avoimia yhteistyön jatkumiselle tulevaisuudessa sekä Pyryn että Katin kanssa.

Pyryn työtä Varsinasi-Suomen Kansanlähetyksen palveluksessa tukeneilla on mahdollisuus valita, siirtyvätkö Pyryn tulevan työn tukijoiksi vai haluavatko jatkaa Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen tukemista.

Kolme vaihtoehtoa, mitä haluamme tarjota: Evankelioimistyölle piirimme alueella on oma viitenumero, 56009, koska haluamme siihen edelleen panostaa. Hiljattain alkaneelle nuorisotyöllemme etsimme myös uusia tukijoita, viite 17064. Samoin tuleva piirijohtajamme (nimi selvinnee maaliskuussa) tarvitsee myös tukijoita, viite 17019.

Perjantaina 10.12 klo 17 vietämme Henrikinkirkolla, Peltolantie 2 joulujuhlaa ja samalla Pyryn ja Katin lähtöjuhlaa. Olet tervetullut mukaan tähän yhteiseen juhlaan.

Ari Malmi Piirijohtaja

Täältä löydät piirihallituksen tiedotteen

Kiitos työyhteydestä, rukouksista ja tuesta!

Eräässä kirkkokunnassa täällä pohjoismaissa on haluttu luoda moninkertaistumisen ajattelua. Sen tähden heillä on sanonta liittyen rakenteellisiin asioihin kuten pienryhmät, tiimit, seurakunnat yms. ”We don’t split, we multiply” eli me emme jakaannu/eroa, me moninkertaistumme. Ottaen huomioon Raamatun ajatusmaailman, tulisi jälkimmäisen olla meille luonnollinen ja oikea tapa ajatella ja toimia. Se on lähettävä, työtä edelleen siunaava sekä yhteyden säilyttävä mielenlaatu. Kristuksen ruumis on yksi ja sen jäsenet toimivat edellä mainituilla tavoilla. Koenkin, että VSKL lähettää edistämään työnäkyä jonka olen saanut Herralta Jeesukselta. Voisin lisätä, että en vain minä vaan perheeni ja ystäväni, jotka ovat myös antaneet elämänsä opetuslasten tekemiseen ja Jumalan valtakunnan leviämiseen, ovat lähettämisen kohteina. Kaiken tuen ja esirukouksen tarvitsemmekin kun astumme uuteen vaiheeseen kasvattaen nuoria johtajuudessa ja rakentaen uusia leilejä eli rakenteita uudelle viinille eli elämälle jota Jeesus itse on antanut ja antaa.

Jeesus on antanut näyn tehdä opetuslapsia. Eikä vain opetuslapsia, vaan sellaisia jotka puolestaan tekevät opetuslapsia jotka puolestaan tekevät opetuslapsia. Tämä toimeksianto on yksiselitteinen Matt. 28:18-20 pohjalta ja se on sytyttänyt sydämemme. Teemme työtä määrätietoisesti niin, että se moninkertaistuu ja laajenee meidän ulottumattomiin täällä kotimaassa ja että tällaisen liikehdinnän hedelmänä on voimakas lähetystyö, niin että tuhansia ihmisiä kuulee kutsun lähteä aina maan ääriin saakka lähetyskäskyn täyttämiseksi. Tämän näyn uskomme olevan Herran Jeesuksen sydämeltä kansallemme ja tätä rukoilemme, anomme ja tähän annamme elämämme. Iloitsemme ja etsimme työyhteyttä jokaisen kanssa jolla on sama palo sydämessään!

Olen kiitollinen työyhteydestä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä. Siinä olen saanut kasvaa Jeesuksen opetuslapsena, johtajana ja minua on tuettu monin eri tavoin ja mahdollistettu eri kokeilut ja uuden luominen. Sitähän pioneerityö, joka on kutsumukseni ytimessä, juuri on: kasvua, uuden kokeilua, epäonnistumisia, onnistumisia ja taas kasvua. Olen myös kiitollinen hengellisestä perinnöstä jota olen saanut vastaanottaa niin Kansanlähetyksen myötä kuin myös laajemmalti herätyskristillisyydessä. Siinä on perintö, jota jakaa eteenpäin.

Vaikkakin työyhteyteni nyt muuttuu, rukoilen että Kristuksen ruumis ja meidän sydämemme ovat suurempia kuin ihmiskäsin tehdyt järjestörakenteet ja että sydämemme yhteys säilyisi ja löytäisimme tulevaisuudessa tapoja yhdessä edistää Jumalan valtakuntaa. Näkemykseni mukaan kun teemme työtä Jumalan valtakunnan edistämiseksi emme koskaan tee yhteistyö vaan yhteistä työ.

Kiitän teitä tukijoita, jotka olette mahdollistaneet täysipainoisen työn taloudellisesti sekä seisseet kanssani muurinaukossa rukouksin. Sydämeni on täynnä kiitosta Herralle teistä ja tästä työyhteydestä.

Kiitän Varsinais-Suomen Kansanlähetystä 8 vuoden työyhteydestä!

Mikäli haluat kuulla lisää ja/tai olla tukemassa tulevia askeleita, pyydän sinua olemaan minuun rohkeasti yhteydessä niin kerron mielelläni lisää. Pyydänkin, että rukoilet tässä asiassa johdatusta Jeesukselta.

Jeesuksessa Kristuksessa lähetyskäskyn täyttämiseksi,

Pyry Winter

puh. 0445678855

pyry.winter@gmail.com

 

 

 

Share This