Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen uudeksi piirijohtajaksi on valittu teologi Leo Brenner

29.3.2022

Piirijohtaja Ari Malmin työn jatkajaksi on valittu teologian maisteri Leo Brenner. Hän siirtyy Varsinais-Suomen Ev.lut. Kansanlähetykseen Suomen Raamattuopistolta, jossa hän työskentelee varhaisnuorisotyössä.  Hän on toiminut myös vetäjänä rippikouluissa sekä opettajana raamattukursseilla. Hänellä on monipuolinen kokemus hengellisestä järjestö- ja vapaaehtoistyöstä.

− Olen kovin iloinen ja otettu valinnastani. Tuntuu hienolta päästä tutustumaan Kansanlähetyksen ihmisiin ja toimintatapoihin niin paikallisesti täällä Turussa kuin laajemminkin. Työnkuva on varmasti monipuolinen ja uskon sen vaativan myös uusien taitojen opettelemista. Sellainen haaste innostaa, Leo Brenner kertoo.

Rekrytointiprosessi

Uuden piirijohtajan rekrytointia varten piirihallitus nimitti seitsemänhenkisen valintatyöryhmän, joka koostui piirihallituksen jäsenistä sekä muista piirin toiminnassa aktiivisesti mukana olevista vapaaehtoisista. Työryhmän työskentelyyn osallistui myös kotimaantyön aluekoordinaattori Anssi Savonen SEKL:stä.

− Totesimme heti alussa, että koska nykyinen piirijohtajamme Ari Malmi on työskennellyt niin kauan tehtävässään, hänen työnkuvansa on muodostunut niin laajaksi, että uudelta henkilöltä emme voi odottaa aivan kaikkea samaa. Pohdimme mikä on olennaista, mikä sellaista, jota voisi hoitaa vapaaehtoisvoimin ja onko jotain mistä voisimme luopua kokonaan, Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen piirihallituksen puheenjohtaja Terhi Haverinen kertoo.

Työryhmä mietti hakukriteerit ja laati rekrytointi-ilmoituksen. Piirijohtajan haku oli auki tammikuun 2022 ajan. Hakemuksia piirijohtajan tehtävään tuli viisi. Näistä valintatyöryhmä valitsi kolme henkilöä haastatteluihin. Haastattelut järjestettiin helmikuussa. Haastattelujen jälkeen valintatyöryhmä esitti piirihallitukselle kaksi kärkiehdokasta, joista piirihallitus valitsi uudeksi piirijohtajaksi teologi Leo Brennerin. SEKLin liittohallitus hyväksyi valinnan kokouksessaan 26.3. Uusi piirijohtaja aloittaa työt syyskuun alussa.

Share This